Kerkdienst Schoonhoven

Kerkdienst Schoonhoven
Datum 17 september 2023
Tijd 10:00 uur
Locatie Schoonhoven

De remonstranten organiseren in Schoonhoven gemiddeld om de week een kerkdienst. De remonstrantse kerk is te vinden aan de Kruispoortstraat op nummer 8. De vieringen beginnen om 10.00 uur.

Zondag 17 september: Vredeszondag ‘(on)vrede en nu?’

 • Voorganger: Marthe de Vries
 • Vredeszondag met agapèmaaltijd
 • Collecte: PAX voor vrede

  Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog en hoe dit eruit ziet en tot stand komt, gaat iedereen aan. Daarom organiseert PAX al meer dan 50 jaar met duizenden mensen de vredesweek. Ook dit jaar zullen van 16 t/m 24 september 2023 honderden lokale activiteiten samenkomen met een gemeenschappelijk doel: vrede. Dit jaar kijken we naar onze democratie die onder druk staat.

  Blijvende vrede begint bij een inclusieve samenleving waarin ieder mens een stem heeft, ongeacht achtergrond of gender. Met een eerlijke en rechtvaardige verdeling van macht. Met zeggenschap voor lokale gemeenschappen. Met sterke democratische waarden en instituten.  
  In Nederland geloven we graag dat wij die zaken op orde hebben. Maar onze democratie staat onder druk. Steeds meer mensen wantrouwen de rechtstaat, de politiek, de media. Conflict, haat en geweld liggen dagelijks op de loer en als we eerlijk naar de stand van zaken kijken, zien we dat het systeem in Nederland piept en kraakt onder structureel onrecht, dat de verdeling van macht scheef is en dat het sociale weefsel dat onze samenleving bij elkaar houdt, afbreekt. 
  PAX weet als geen ander welke gevaren op de loer liggen als machtsverhoudingen steeds verder uit balans raken en mensen het vertrouwen in instanties en elkaar kwijtraken. En daar moeten we iets mee. Want hoe kunnen we in buitenlandse conflictgebieden aan vrede en veiligheid bouwen, als de basis waarop ons eigen land is gebouwd op haar grondvesten staat te schudden? 
  Meer informatie: https://paxvoorvrede.nl/ Wilt u het werk van PAX steunen? Dat kan via NL03 TRIO 0390 5150 00

Agenda