Inspiratie met Alain Verheij: geld en goed

Inspiratie met Alain Verheij: geld en goed
Datum 28 januari 2023
Tijd 14:00 - 17:00 uur
Locatie Geertekerk
Entree
10 / 12,50 euro

Op zaterdag 28 januari is Alain Verheij te gast in de Geertekerk. 

Alain is theoloog, schrijver en spreker. In 2019 verscheen zijn eerste boek ‘God en ik, wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de bijbel’ en niet lang daarna verscheen ‘Ode aan de verliezer, levenslessen uit Bijbelverhalen over hoop, twijfel en succes’ in 2020. In mei van dit jaar verscheen zijn derde en nieuwste boek ‘Geld en go$d, hoe we de wereld echt kunnen verrijken’

In Geld en go€d onderzoekt Alain Verheij hoe mensen met hun geld omgaan, wat geld met ons doet, en hoe we de wereld mooier kunnen maken door anders naar geld te kijken. Als theoloog zoekt hij op een plek die niet iedere moderne lezer verwacht: in eeuwenoude Bijbelverhalen. Die blijken talloze goede inzichten over geld te bevatten. Daarbij duiken Mozes en Jezus steeds weer op, twee visionairs die hartstochtelijk verlangden naar een nieuwe manier van (samen)leven. Verheij vertolkt hun gedachten met humor en passie, waarbij ze steeds verrassend actueel blijken. Soepel loodst hij de lezer via Romeinse belastingen en manna langs de toeslagenaffaire en bitcoin. 

De tijden zijn dan misschien wel veranderd, de mensen zijn dat niet. Nog altijd hebben we een complexe relatie met ons geld – nog altijd verlangen we naar rust, rechtvaardigheid en vrijheid’, zo schrijft hij. Alain kan als geen ander Bijbelse verhalen tot leven brengen en verbinden aan actuele en herkenbare vragen en verlangens van jong en oud. Alain zal op 28 januari eerst een lezing geven over zijn nieuwe boek en dan met Claartje Kruijff en de aanwezigen in gesprek gaan. 

De middag wordt omlijst met muziek en na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje.

Kaartverkoop via ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/alain  € 12.50 of € 10,- voor leden en/of vrienden van de RGU.

Agenda