In dialoog: Jouw zorg voor de aarde

Liesbeth Orthel In dialoog: Jouw zorg voor de aarde
Datum 20 november 2019
Tijd 20:00 - 21:30 uur
Locatie Geertekerk

Jouw zorg voor de aarde

In gesprek over het onderwerp duurzaamheid: Jouw zorg voor de aarde

Hoe dicht komt dit onderwerp bij jou? Wat doe je er zelf aan? Maakt het je onrustig? Hoe denken (je) kinderen erover? Speelt dit ook op je werk of in je contacten met anderen? Zo maar wat vragen die je zou kunnen stellen.

Op woensdag 20 november gaan we in kleine groepen hierover met elkaar in gesprek.  We praten allemaal vanuit onze eigen ervaring en beleving. We bevragen elkaar en luisteren naar elkaar, zorgvuldig en met respect. Om het gesprek op gang te helpen is er een inleider: Marten van der Gaag. Hij is beroepshalve heel erg met dit onderwerp bezig, hij helpt bijv. provincies en gemeenten om meer klimaatneutraal te worden (denk aan zonnepanelen, groene dakbedekking).

Maatschappelijke dialoog

De werkgroep Maatschappelijke Dialoog organiseert de avond. Al ruim 14 jaar onderhouden de Geertekerk (via de werkgroep maatschappelijke dialoog) en de moskee Omar Al Farouq in Utrecht-Overvecht hartelijke contacten met elkaar. Die komen onder andere tot uitdrukking in een halfjaarlijkse ontmoeting over en weer. De ene keer in de moskee, de andere keer in de Geertekerk. Op 17 mei j.l. woonden we de Iftar-maaltijd bij in de moskee, met voorafgaande een lezing en discussie. In de loop der jaren nemen ook leden van andere kerken en geloofsgemeenschappen deel aan de dialogen.

In deze najaarsontmoeting gaan we weer met elkaar in gesprek. Een bijzonder moment, want hoe vaak spreek jij mensen van andere geloofsgemeenschappen, – richtingen? We hebben allemaal elke dag met dit onderwerp te maken, iedereen heeft er wel iets op te zeggen. Dus er is gespreksstof te over!

 

Werkgroep Maatschappelijke Dialoog,
Tom Harkema, Ans van Noord, Inge van de Pavoordt en Arthur Modderkolk.

Agenda