Geertecafé | opvang vluchtelingen en lobbyen voor gastvrijheid

Foto: E. Walvisch Geertecafé | opvang vluchtelingen en lobbyen voor gastvrijheid
Datum 12 juni
Tijd 12:00 - 13:00 uur
Locatie Geertekerk
Entree
gratis

Over de opvang van vluchtelingen en de lobby voor gastvrijheid voor de vreemdeling in nood

Op zondag 12 juni 2022 vindt na afloop van de dienst een Geertecafé plaats in de Zuidfoyer van 12.00 tot 13.00 uur. Hierin zal Goos Minderman, lid van de Geertekerk, een inleiding houden over de opvang van vluchtelingen en de lobby voor gastvrijheid voor de vreemdeling in nood zijn. Dit zijn sinds mensenheugenis activiteiten van kerken, in Nederland, in Europa en daarbuiten. Ook nu is er een grote inzet voor de opvang van de Oekraïense vluchtelingen.

Maar de inzet was er ook al daarvoor: er zitten nog 160.000 mensen in kampen in het Middellandse Zeegebied waar de EU een belofte heeft in te lossen. Wat is het verschil tussen deze twee vraagstukken en hoe brengen we ‘Oost’ en ‘Zuid’ met elkaar in balans? Wat kunnen we van de verschillende situaties leren en wat doen we er zelf mee?’

Goos Minderman is voorzitter van de CCME, Churches Commission for Migrants in Europe, de Europese koepel van kerkelijke vluchtelingenorganisaties en lid van de werkgroep vluchtelingen van de Raad van Kerken in Nederland. Hij gaat met de aanwezigen in het Geertecafé op zoek naar antwoorden.

 

Agenda