Festina Lente zingt een Boheemse Kerst

Festina Lente zingt een Boheemse Kerst
Datum 17 december
Tijd 20:00 - 22:30 uur
Entree
€ 20
Een jubileumproject van Projectkoor Festina Lente onder leiding van Dirkjan Horringa m.m.v. La Pellegrina Kamerorkest en Markéta Palová (sopraan), Eva Zbytovská (alt), Martin Slavík (tenor) en Mitchell Sandler (bas).

Geen Tsjech viert het kerstfeest zonder de ‘Rybovka’ (zoals Tsjechen het stuk liefkozend noemen) gehoord of gezongen te hebben. In Nederland kennen we het stuk als de Boheemse Herdersmis ofwel de ‘Česká mše vánoční’. Jakub Jan Ryba (1765-1815) schreef het in 1796. 

Het is een soort herdersspel in negen delen, die elk de titel van de delen van een mis hebben, maar eigenlijk een muzikale, tot leven gekomen kerststal zijn. De toon voor de vrolijke, wat naïeve sfeer wordt gezet met de openingszin van een herder die een bijzonder licht aan de hemel ziet en uitroept: “Hej, mistře, vstaň bystře!” (Hé baas, wordt wakker!), waarna zich het kerstverhaal ontrolt. 

Ter gelegenheid van het eerste lustrum van Festina Lente krijgt ons publiek nu de kans om dit in Nederland zelden uitgevoerde werk in zijn volle glorie te komen ervaren. Solisten uit Tsjechië met hun specifieke geluid en het La Pellegrina Kamerorkest maken het tot een feestelijk geheel.

Het programma wordt aangevuld met andere Boheemse kerstmuziek van Seger, Tůma en Černohorský.

Kom ons lustrum meevieren, kerstgevoel na afloop gegarandeerd!

kerstschaap
  • Vrijdag  16 december 20:00 uur Zutphen Sint Janskerk 
  • Zaterdag 17 december 20:00 uur Utrecht Geertekerk, Geertekerkhof 
  • Zondag 18 december 16:00 uur Arnhem Stadhuishal
Entree: € 20 | CJP, tot 18 jaar, studenten € 15 | tot 12 jaar gratis

Meer informatie & kaarten bestellen: www.projectkoorfestinalente.nl

Agenda