Dvořák oratorium ‘Svatá Ludmila’

Dvořák oratorium ‘Svatá Ludmila’
Datum 19 maart 2023
Tijd 16:00 uur
Locatie Geertekerk
Entree
10 / 15 / 18 euro

La Pellegrina projectkoor en -orkest – Dirkjan Horringa dirigent – met medewerking van 

  • Eliška Gattringerová sopraan
  • Alžběta Vomáčková mezzosopraan 
  • Martin Slavík tenor
  • Mitchell Sandler bas

Op zondagmiddag 19 maart 2023 voeren koor en orkest van La Pellegrina in de Utrechtse Geertekerk Dvořáks onbekende oratorium Svatá Ludmila uit. Om eerlijk te zijn: een selectie van zo’n 70 minuten uit dit werk. Het hele oratorium duurt namelijk bijna 3 uur en dat is wat te veel van het goede. 

Dit concert is een herhaling van een concert gegeven in augustus 2022 in het Tsjechische stadje Bechyně, als afsluiting van de internationale zomercursus ‘Dvořáks Svatá Ludmila’ voor een veelkoppig publiek in de Manege van Kasteel Bechyně.

Het koor heeft zich voor dit concert de uitspraak van het Tsjechisch eigen gemaakt, zodat het niet onderdoet voor de Tsjechische solisten. Het orkest heeft zich toegelegd op de exotische muziek waarmee Dvořák de wilde heidense rituelen uitbeeldde. Als tenslotte the prins en daarmee het hele Boheemse volk zich tot het Christendom bekeert, klinkt de triomfantelijke koraal Hospodine, pomiluj ny, het oudste bewaarde lied in het Tsjechisch.

Het concert van het 70-koppige ensemble in Bechyně was al heel goed, dus deze uitvoering in Utrecht wordt een heuglijke gebeurtenis.

Kaarten

Kaarten kosten 10, 15 of 18 euro en zijn te bestellen via de website van het projectorkest.

Agenda