Avond van het Slachtofferschap: Omdat het allemaal hun schuld is

Avond van het Slachtofferschap: Omdat het allemaal hun schuld is
Datum
25 oktober 2016
Tijd
20:00 - 22:00 uur
Locatie
Entree
10 / 5 euro

Na de Prinsen en Pechvogels-avond over de prestatiemaatschappij is er op dinsdag 25 oktober om 20.00 uur weer een themaprogramma in de Geertekerk. Het thema is het ‘slachtofferdenken’.

Op deze ‘Avond van het Slachtofferschap’ onderzoekt Hetty Zock, religiepsychologe en vriend van de Geertekerk, waarom het toch zo verleidelijk is om in de slachtofferrol te schieten. Welke psychologische patronen liggen hieraan ten grondslag? Vervolgens analyseert NRC-journalist Tom-Jan Meeus hoe politici inspelen op de slachtoffergevoelens van mogelijke kiezers. Wat zijn die gevolgen als politici die gevoelens gebruiken om stemmen te trekken?

Tot slot vertellen de coördinatoren van Stichting Al Amal hoe ze in Kanaleneiland Marokkaanse vrouwen hun eigen kracht te laten ontdekken. Hoe gaat die ontdekkingstocht en wat kunnen we daarvan leren?

Speciale gast cabaretier Maarten Ebbers (winnaar Leids Cabaret Festival) zal een aantal liedjes zingen over wat er zoal misging in zijn leven.

 

Informatie?

Data thema-avonden: 20 september, 25 oktober, 22 november 2016. Op 21 februari, 21 maart en 23 mei zijn er vervolgbijeenkomsten gepland met een ander karakter.

Kosten: De toegang is 5 euro voor vrienden en leden van de RGU, en ook voor studenten en U-Pashouders. Alle anderen betalen 10 euro.

 

Agenda