De favorieten Trajecti Voces #utrecht

Wouter van Belle De favorieten Trajecti Voces #utrecht
Datum 27 november 2022
Tijd 15:30 uur
Locatie Geertekerk
Entree
10 / 15 / 18 euro

Dit najaar herneemt Trajecti Voces muzikale hoogtepunten uit haar meer dan dertigjarige bestaan. In het programma De Favorieten van Trajecti klinkt muziek die speciaal voor ons is geschreven, werken die invloed hebben gehad op onze koorklank en manier van zingen, maar ook stukken waarover de zangers vandaag nog spreken.

Zanger en tai chi expert Mitchell Sandler schreef in 2013 de madrigaalcyclus Madrigals of Mirth and Melancholy voor Trajecti. Ook de recent voor Trajecti geschreven Drie Koorliederen over Utrecht van kathedrale organist Wouter van Belle komen weer terug. De teksten gaan over het water dat Utrecht doorkruist en bepaalt.

Hazel Leach, voormalig muziektheoriedocent van het Arnhems Conservatorium en bigbandleader, schreef een opzwepend stuk The Death of Pan op Griekse ritmes en klanken. Dirigent en componist Joep de Bont, die ook bij Trajecti heeft gezongen, schreef bij het overlijden van zijn vader het Prière du Père de Foucauld, dat ook een plek in dit programma heeft gekregen.

Het programma omvat daarnaast werken van Jean Sibelius (Drömmarna), Ola Gjeilo (Northern Lights) en Arvo Pärt (Which Was the Son of …).

Naast de genoemde werken uit (grotendeels) de 21e eeuw maken we een uitstapje naar de Romantiek: het indrukwekkende motet Warum ist das Licht gegeben van Johannes Brahms met die onvergetelijke opening: Warum?

Kom je luisteren?

Concerten
zaterdagavond 26 november 20:00
Culemborg, Lutherse Kerk, Achterstraat 2

zondagmiddag 27 november 15:30
Utrecht, Geertekerk, Geertekerkhof 23

Entree: voorverkoop € 15 | aan de kerk € 18 | tot 18 jaar, studenten, CJP € 10
Reserveren: www.trajectivoces.net

Agenda