Cut Circle: Josquin – Missa faisant regretz

Cut Circle: Josquin – Missa faisant regretz
Datum
27 mei
Tijd
16:30 uur
Locatie
Entree
23 / 19 / 10 euro

De Amerikaanse zangers van Cut Circle staan voor een stoere muzikale benadering: fysiek, gefocust en energiek. Het pièce de résistance van dit concert is de Missa faisant regretz van Josquin Desprez, gecomponeerd op een motiefje van vier noten dat Josquin overneemt uit een getormenteerd liefdeslied van de Engelse componist Walter Frye. Josquin laat deze vier noten de hele mis lang terugkeren, zoals een jazzmusicus met een rifje speelt. Aan het einde duikt de complete melodie van Frye weer op: wereldlijke en spirituele liefde gaan hand in hand.

Het Amerikaanse ensemble Cut Circle staat naar eigen zeggen bekend om zijn ‘zwaartekracht tartende’ uitvoeringen van renaissancepolyfonie. De stoere muzikale benadering van het vocale repertoire, dat wordt gezongen vanaf één standaard, is vaak gebaseerd op kritisch onderzoek naar primaire bronnen. Onder leiding van Jesse Rodin zingt Cut Circle werken van Guillame Dufay, Johannes Ockeghem, Josquin Desprez en tijdgenoten.

Programma

  • Josquin Desprez Baisez moy / Christe fili dei / Se congié prens / Une musque de Biscaye / Stabat mater / Comme femme desconfortée / Missa Faisant regretz
  • Johannes Ockeghem Baisez moy / D’ung aultre amer
  • Antoine Busnois Quant vous me ferez
  • Walter Frye Tout a par moy
  • Alexander Agricola Tout a par moy

Kaarten

Kaarten zijn te bestellen via de website Organisatie Oude Muziek. Prijzen zoals steeds: 23 euro normaal tarief, 19 euro voor vrienden van de Oude Muziek en 10 euro voor studenten en houders van een CJP.

Agenda