‘Shura meets Nizar, Nizar meets Shura’, een bijzonder concert over inclusief samenleven.

‘Shura meets Nizar, Nizar meets Shura’, een bijzonder concert over inclusief samenleven.
Datum 24 september 2021
Tijd 20:00 - 22:45 uur
Entree
zie uitleg

Dit najaar is de Graalbeweging opnieuw Ambassade van Vrede bij PAX. Het thema van de Vredesweek is dit jaar ‘Inclusief samenleven’. In dit kader organiseert de Graalbeweging, in samenwerking met de Remonstrantse Gemeente Utrecht, het concert ‘Shura meets Nizar, Nizar meets Shura.’

Op deze avond gaan Nizar Rohana, een Palestijnse man (geboren in Haïfa, Israël en deels woonachtig in Nederland) en Shura Lipovsky, een joodse vrouw (geboren en getogen in Nederland), samen een muzikale én menselijke dialoog aan over hun diepste drijfveren: hun intentie, waarden en hoop voor de toekomst.

Deze getalenteerde musici, bijgestaan door hun beider ensembles, delen met ons de kracht en schoonheid van muziek en haar helend en verbindend vermogen. Tijdens de avond geven Shura en Nizar ons niet alleen het geschenk van hun prachtige muziek; ze delen ook met ons hoe het heftige en schijnbaar uitzichtloze conflict in Israël en Palestina hen raakt in hun persoonlijke leven.

Het concert staat volledig in het teken van ontmoeting: Nizar en Shura met elkaar en wij, als publiek, met hen. Als mensen én muziek tot je hart spreken zul je niet onveranderd de zaal verlaten. Mis deze betekenisvolle avond, deze proeve van inclusief samenleven, niet!

Dit is een benefietconcert. De opbrengst van de kaartverkoop gaat in zijn geheel naar verschillende vredes/vrouwenprojecten in Palestina en Israël. Tijdens de pauze zijn er cd’s van beide muzikanten te koop, neem hiervoor eventueel contant geld mee.

 

Musici: Shura Lipovsky & Ensemble Novaya Shira – Nizar Rohana & friends

Datum: vrijdag 24 september

Tijd: 20.00 uur – 22.45 uur

Locatie: Geertekerk

Kosten: €25, €35 of €45 (bijdrage naar eigen inzicht, de opbrengst gaat geheel naar vredes/vrouwenprojecten in Israël/Palestina)  € 15 voor Remonstranten

Aanmelden: liefst vóór 22 september, via secretariaat@degraalbeweging.nl

Shura Lipovsky is één van de grote namen in de Joodse muziek en de revival van het Jiddische lied. Ze treedt wereldwijd op met traditioneel Jiddisch en Sefardisch repertoire en met door haar zelf geschreven, nieuwe Jiddische liederen. Ze is sinds 2005 directeur van de Summer Songschool aan het Jewish Music Institute in Londen en leidt maandelijks een Jiddisch koor in Parijs. Als Magid van Amsterdam (verhalenverteller en pedagoog voor ‘de meditatieve stem’) geeft ze cursussen in binnen- en buitenland. Ze is internationaal actief in vredesprojecten en ambassadeur van Musicians without Borders. In 2017 ontving zij de ACDiY Award in New York, voor haar oeuvre en haar commitment ten aanzien van de Jiddische liedcultuur.

 

Nizar Rohana is een wereldwijd bekend Palestijns ud-speler. Hij werd geboren in een dorp op de berg Carmel, dichtbij Haifa, in een muzikale familie. Hij haalde in 2006 zijn master of Music & Arts in Jeruzalem en legt op dit moment de laatste hand aan een proefschrift aan de universiteit van Leiden in het kader van het programma voor musici-onderzoekers, docARTES. Hij maakt zijn eigen composities op de ud, geïnspireerd door zowel Europese als Arabische klassieke muziek. Hij heeft talrijke cd’s op zijn naam staan en werkt daarvoor samen met verschillende ensembles.

Agenda