Helden – Concert van het Nieuw Nijmeegs Kamerorkest

Foto: René Knoop Helden – Concert van het Nieuw Nijmeegs Kamerorkest
Datum 10 oktober 2021
Tijd 15:00 uur
Locatie Geertekerk

Concerten geven mag weer! Na meer dan een jaar spelen in eigen huis en afgeblazen concerten mogen we weer samen muziek maken en dat met jullie delen. Dus wij gaan volle kracht vóóruit – onder luid tromgeroffel en hoorngeschal (Richard Strauss – Hoornconcert nr. 2) met wapperende vlaggen en de nodige bravoure (Ludwig van Beethoven – Eroïca) – en marcheren onze muzikale vrijheid tegemoet.

Ons thema is dan ook ‘helden’. Helden en heldendaden zijn door de hele geschiedenis heen al een bron van inspiratie. Zeker ook voor kunstenaars en componisten. Beethoven vond zijn held bijvoorbeeld in Napoleon en droeg zijn heroïsche symfonie in eerste instantie aan hem op – tot Napoleon zichzelf uitriep tot keizer en een teleurgestelde (of zelfs; woedende) Beethoven de naam van het titelblad kraste.

Op onze concerten, op 9 en 10 oktober, staat de solistische held Mees Vos. En voor onze troepen staat wederom dirigent Arjan Tien.

Helden zijn overal. In alle soorten en maten met kleine en grote daden. Dat is in deze tijd nog maar eens duidelijk geworden. Daarom een ode; op jullie en op ons. Van deze muziek voelen wij ons in ieder geval meteen al heroïscher en wij hopen jullie straks ook.

Kom luisteren!

Programma zonder pauze

 

Hoornconcert Nr. 2 – Richard Strauss

Symfonie Nr. 3 ‘Eroica’ – Van Beethoven

Solist: Mees Vos

Dirigent: Arjan Tien

 

Zaterdag 9 oktober 20:15 uur, Boskapel, Nijmegen

Zondag 10 oktober 15:00 uur, Geertekerk, Utrecht

Kaarten: €12,50*/€15,- *Jongeren (< 26jr), CJP

Kaarten zijn alleen online te bestellen t/m de dag van het concert

 

Alleen toegang met Coronatoegangsbewijs.

https://www.ticketkantoor.nl/shop/NNK-P11-Nijmegen

https://www.ticketkantoor.nl/shop/NNK-P11-Utrecht

Agenda