Concert ‘Bruggen tussen Oost en West’

Concert ‘Bruggen tussen Oost en West’
Datum 12 oktober 2018
Tijd 20:15 - 22:00 uur
Locatie Geertekerk
Entree
10 euro

Cantus AlbaRuthenicae (Minsk, Belarus) o.l.v. Galina Tsmyg en Alexey Snitko en Trajecti Voces (Utrecht) o.l.v. Dirkjan Horringa brengen werken uit de Russisch orthodoxe traditie en de Russische volkscultuur én composities van Amerikaanse componisten.

Al ruim 25 jaar onderhoudt het Utrechtse koor Trajecti Voces vriendschappelijke en muzikale banden met het Wit-Russische koor Cantus AlbaRuthenicae uit Minsk. In mei van dit jaar bracht Trajecti Voces een bezoek aan Belarus (Wit-Rusland) en gaf daar samen met hun muzikale vrienden succesvolle concerten in Minsk en Gomel’.

Nu is Cantus AlbaRuthenicae in Nederland voor een tegenbezoek en kan het Nederlandse publiek genieten van de voor Russische koren kenmerkende intense en gespierde klank van dit koor. Die klank komt helemaal tot zijn recht in enkele composities uit de Russisch orthodoxe traditie van o.a. Pavel Tsjesnokov, Mikalai Kulіkovіch, Aleksandr Archangelski en Sergej Rachmaninoff (o.a. delen uit zijn bekende Vespers), uitgevoerd door het koor uit Minsk.Trajecti Voces voegt zich bij hen in de uitvoering van Russische muziekwerken die zijn geïnspireerd op de Russische volkscultuur, werk van o.a. Yuliania Denisova, Georgy Sviridov en Valeri Gavrilin. Al deze Russische muziek wordt tenslotte geconfronteerd met muziek van Amerikaanse makelij. Composities van Eric Whitacre, Ola Gjeilo en (de in Utrecht wonende) Mitchell Sandler, klinken in een uitvoering door beide koren.

Samen muziek maken, samen zingen slaat bruggen tussen mensen van verschillende landen en culturen. Slaat bruggen tussen Oost en West.

Kaarten (10 euro) reserveren via de website van Trajecti Voces

Agenda