Collegium Musicum Traiectum met Bach en Telemann

Collegium Musicum Traiectum met Bach en Telemann
Datum 2 februari
Tijd 20:15 uur
Locatie Geertekerk
Entree
18 / 13 euro

Bach en Telemann schitteren tijdens winters CMT concert

Verlicht de lange, donkere dagen na Kerst met een concertbezoek vol lichtvoetige barokmuziek! Van J.S. Bach voert het jonge en ambitieuze oudemuziekensemble CMT de Mis in A en het motet ‘Der Geist hilft unser Schwachheit auf’, uit. De Mis in A is minder bekend dan zijn jongere broertje de ‘Hohe Messe’,  maar daarom niet minder charmant. De oplettende luisteraar zal zeker elementen herkennen die later in de Hohe Messe zijn gebruikt. Daarnaast zingen we het 8-stemmige motet ‘Der Geist hilft’. Ten slotte voeren we van G.P. Telemann de ‘Ouverture-Suite uit. Bijzonder is dat CMT beide werken uitvoert op oude instrumenten, in de originele stemtoonhoogte van a=415 Hz.

U bent van harte welkom om te komen luisteren in de Utrechtse Geertekerk op zaterdag 2 februari (20:15 uur), of op zondag 3 februari in de Scheveningse Badkapel (16.00 uur). Kaarten kosten 18 euro (normaal tarief) of 13 euro (<18 jaar en studenten) en zijn te bestellen via www.cmtraiectum.nl.

Over CMT

Collegium Musicum Traiectum (CMT) is een amateurmuziekgezelschap dat op hoog niveau barokmuziek uitvoert. Het is opgericht door Paulien Kostense, Michiel Meijer en Gilles Michels in december 2015, en bestaat uit een enthousiaste kern van zo’n 50 leden, die zich na hun studentengezelschappen muzikaal verder wilden ontwikkelen. Gemiddeld voert CMT drie projecten per jaar uit. Sinds januari 2018 voert het ensemble oude muziek als één van de weinige amateurensembles in Nederland uit in de oude stemming van a=415 Hz.

 

 

Agenda