CMT ‘Winterse romantiek met Schubert en Beethoven’

CMT ‘Winterse romantiek met Schubert en Beethoven’
Datum 1 februari
Tijd 20:30 uur
Locatie Geertekerk
Entree
29,50 / 24,50 euro

Wij maken deze winter een uitstapje naar de vroeg-Romantische periode. Met de Mis in C (opus 86) van Ludwig van Beethoven vieren we op passende wijze het 250e geboortejaar van deze grootmeester van de symfonische muziek. De mis werd gecomponeerd in opdracht van een Hongaarse prins. Joseph Haydn had deze rol van hofcomponist eerder ingevuld, en Beethoven was bang dat prins Nikolaus Esterházy zijn mis van inferieure kwaliteit zou vinden. Hij heeft zich bij het schrijven van deze mis dan ook laten inspireren door eerdere missen van Haydn.  Ons programma wordt gecompleteerd met de zevende (of was het de achtste? Musicologen zijn het er niet over eens) symfonie van Franz Schubert, bijgenaamd de ‘Onvoltooide’. Schubert heeft in de twee eerste delen een vrolijke, trotse sfeer neergezet. Het grootste gedeelte van het derde deel ontbreekt. Vanwege de periode waarin deze werken zijn geschreven, keren wij eenmalig terug naar de moderne stemming van a=440Hz. 

We nodigen u van harte uit voor onze concerten in Utrecht (1 februari, 20:30 uur, Geertekerk), Den Haag (2 februari, 16:00 uur Nieuwe Badkapel). Kaarten kosten €29,50 / €24,50 (student, <18 jaar) en zijn te bestellen via www.cmtraiectum.nl

Over CMT

Collegium Musicum Traiectum (CMT) is een amateurmuziekgezelschap dat op hoog niveau barokmuziek uitvoert. Het is in 2015 opgericht door Paulien Kostense, Michiel Meijer en Gilles Michels en bestaat uit een enthousiaste kern van zo’n 50 leden, die zich na hun studentengezelschappen muzikaal verder wilden ontwikkelen. Gemiddeld voert CMT drie projecten per jaar uit. Sinds januari 2018 voert het ensemble oude muziek, als één van de weinige amateurensembles in Nederland, uit in de oude stemming van a=415 Hz. 

Agenda