Kom tot jezelf bij de Winterretraite Chevetogne

Kom tot jezelf bij de Winterretraite Chevetogne
Datum 13 januari 2023 - 16 januari 2023
Locatie Chevetogne

Ervaar de ruimte en diepte van het kloosterleven van de monniken in Chevetogne (Belgische Ardennen). Benedictijns klooster toegewijd aan de eenheid van christenen. Studie en ontmoetingsplaats van Oosters- en Westers Christendom. Naast de serene sfeer van de Latijnse kerk, roept het oude monastieke gezang van de monniken je naar binnen in de crypte van de Byzantijnzse kerk van het klooster.

Al vele jaren leidt Tina Geels (emeritus predikant Geertekerk) een korte winter retraite in Chevetogne met deelnemers uit de verschillende gemeenten waar zij als remonstrants predikant werkzaam is geweest. Het is meestal een bont (reis)gezelschap waarbij de eigen zoektocht verbindt en de stilte ruimte maakt. Afhankelijk van wie er meegaat, geef ik voorafgaand aan ons verblijf een korte intro vanuit de vraag: wat kun je verwachten?

Tijdens het weekend is er de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek. Dat kan spontaan ontstaan tijdens het wandelen, o.a. van het gastenverblijf naar het klooster, maar we kunnen het ook afspreken.
Je kunt ook een gesprek aanvragen met een van de monniken via www.monasteredechevetogne.com

Meereizen?

  • Plaats en tijd: Rue de Monastrère 65, B- 5590 Chevetogne België
  • Data: Vrijdagmiddag 13 januari – zondagavond 15 januari /maandagochtend 16 januari 2023
  • Kosten: 95,- (tot zo. avond) exclusief reiskosten. (45,- p.p.p.d. 1 pers. kamer); er is een mogelijkheid om tot maandagochtend blijven
  • Reis: We reizen samen met eigen vervoer
  • Aantal deelnemers: max. 10 personen
  • Opgeven graag voor 1 december bij cm.geels@planet.nl

Agenda