FOM: Academy od Ancient Music / Richard Egarr

FOM: Academy od Ancient Music / Richard Egarr
Datum 31 augustus 2017
Tijd 17:00 - 18:00 uur
Locatie Geertekerk
Entree
10 / 19 / 22 euro

Fris en vitaal, humorvol en onconventioneel: het zijn maar enkele van de kwalificaties waarmee Richard Egarr wordt gekarakteriseerd. In dit concert deelt hij zelf de lauweren uit aan collega- durfal William Lawes, musicus in het Engeland van Charles I. Lawes was gezegend met een verbluffende veelzijdigheid. Daarvan levert deze selectie van anthems en heerlijk halsstarrige Fantasy Suites het overtuigende bewijs.

De Academy of Ancient Music wil barok- en klassieke muziek nieuw leven inblazen door terug te gaan naar de stijl en het elan waarmee het oorspronkelijk werd gespeeld. Tijdens hun optredens onderzoekt de Academy de klankwereld die Bach, Händel en Haydn inspireerde. Het ensemble geniet van de expressieve kracht van de oude instrumenten – dwarsfluiten van hout, trompetten zonder ventielen, snaren van darmen. De omvang van het ensemble wordt aangepast aan het unieke karakter van elk stuk en elk van de musici speelt een sleutelrol tijdens het optreden. Historische kennis geeft de inspiratie voor nieuwe muzikale mogelijkheden, kunstzinnige creativiteit brengt deze mogelijkheden tot leven. Deze gouden combinatie wijst de Academy of Ancient Music weg bij alles dat zij doet.

Programma – William Lawes, de iconoclast

William Lawes 1602-1645 – Fantasy Suite nr. 2 in G: [Fantasy], Almaine, Galliard / How like a widow / Judah in exile wanders
Christopher Gibbons 1615-1676 – Fantasy Suite in F: [Fantasy], Allman, Galliard
William Lawes – Thou, that art enthroned above / O sing unto the Lord a new song
William Lawes – Fantasy Suite nr. 7 in d: [Fantasy], Almaine, Galliard
William Lawes – Memento Domine / In resurrectione tua / Gloria Patri

N.B. Programma onder voorbehoud

Kaarten

Kaarten voor dit concert kan je bestellen via de website van de organisatie oude muziek

Agenda