Miniseminar Groene Verbondenheid

Britta van Elk via Pixabay Miniseminar Groene Verbondenheid
Datum 16 maart 2021
Tijd 20:00 uur
Locatie Geertekerk
Entree
7,50 / 10 / 12,50

Wat heeft de manier waarop wij met onze aarde en het klimaat omgaan te maken met onze manier van denken over geloof en God? Alles, zegt theologe Trees van Montfoort. Het gaat om fundamentele vragen, waarin inclusiviteit een centrale rol speelt: onze verbondenheid met deze aarde, de dieren en de mensen en met het goddelijke dat daarin verweven is.

Die verbondenheid moeten wij vieren, om met betrekking tot duurzaamheid niet in doenerigheid te schieten of wanhopig te worden. Of zoals zij zelf aan het slot van haar boek Groene theologie (Skandalon, Middelburg 2019) zegt: “Christelijk geloof is geen route naar een toekomst die we nu al kunnen schetsen, maar is steeds inspelen op wat er gebeurt, meewerken – of tegenwerken – zonder alles te kunnen overzien, zonder blauwdruk, is iets van alle zintuigen, ons hele lijf op de plek waar we zijn, verbonden met al wat is”.

Op een heel eigen wijze voegt Barbara de Beaufort, theoloog en kunstenaar, haar visie daarbij. De natuur en de verwondering zijn belangrijke thema’s voor haar. Samen met boswachter Aaldrik Pot schreef zij twee prachtige natuurdagboeken: ‘De onsterfelijke nachtegalen’ en ‘Met huid en haar – brieven over het verlangen naar buiten’.

Agenda